Ιρένα Αναστασία Μπρέγκου

Ιρένα Αναστασία Μπρέγκου
Passion for DanceΚλασσικό Μπαλέτο

Η Ιρένα Αναστασία Μπρεγκου είναι πτυχιούχος καθηγήτρια χορού Υπουργείου Παιδείας και διπλωματούχος του ρώσικου συστήματος Vaganova με μεταπτυχιακά κλασικού μπαλέτου στη Γαλλία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού μπαλέτου με τη καθηγήτρια Petrova Elizabeta και με πολλούς άλλους διεθνής καθηγητές του κλασικού μπαλέτου επίσης σεμινάρια καρακτερ, σύγχρονου και repertorio στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στην Ιταλία. Καθώς και σεμινάρια Tango Argentino με τον διάσημο καθηγητή Henvik Ovslav.

Επίσης είναι διπλωματούχος καθηγήτρια Λατινοαμερικάνικων χορών (American and International style) αναγνωρισμένο από τον Εθνικό Σύλλογο Χοροδιδασκάλων Ελλάδος.

Συνεχίζει επιτυχώς τη καριέρα της ως καθηγήτρια και χορογράφος 25 χρόνια ενώ η ενασχόληση της στη πόλη των Σερρών μετράει 18 χρόνια στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Σερρών όπου αναπτύχθηκε μια ολοκληρωμένη σειρά παραστάσεως όπως «Η Δημιουργία του κόσμου» και πολλές άλλες παραστάσεις. Στη συνέχεια ακολούθησαν πολλές σημαντικές συνεργασίες που αφορούσαν πολιτιστικά γεγονότα της πόλης.

Συμμετείχε στο πλαίσιο του προγράμματος της Ολυμπιακής παιδείας/Ολυμπιακοί αγώνες το 2004 καθώς και στην έναρξη Πανελλήνιων Αγώνων λυκείων Ελλάδος-Κύπρου το 2007.